Varenummer (SKU): FME-Bog-1
Kategori: .

En værftskrønike

Original price was: kr.399.00.Current price is: kr.75.00.

EN VÆRFTSKRØNIKE
Historien om Frederikshavn Værft fra begyndelsen i 1870.
288 sider i hårdt omslag
Format: 17 x 24 cm
2 stk. DVD’er
DVD 1: En Værftskrønike (60 min.)
DVD 2: Skibsbyggerne på Danyard (130 min.)
Pris: 399,- kr.

Tilbudspris: 75,- kr. (+ fragt)

EN VÆRFTSKRØNIKE - Historien om Frederikshavn Værft fra begyndelsen i 1870

... er den første samlede fortælling om Frederikshavn Værft. Engang en af Nordjyllands største og mest kendte arbejdspladser.
I næsten 100 år var værftsindustrien en af de absolut vigtigste eksport-sektorer i Danmark. Siden bukkede værfterne under et efter et som en følge af konkurrencen fra især fjernøsten.
I 1999 kom turen til Frederikshavn Værft, som i sin storhedstid var en af det nordlige Danmarks vigtigste arbejdspladser med over 1500 ansatte og en meget stor følgeindustri.

I bogen ”En værftskrønike – Historien om Frederikshavn Værft fra begyndelsen i 1870” tegnes et indgående portræt af den maritime arbejdsplads.
Kronologisk skildres værftets udvikling fra begyndelsen for 140 år siden, hvor pioneren H.V. Buhl skød industrieventyret i gang, og helt frem til i dag, hvor værftsområdet danner ramme om nye, driftige virksomheder.
Fortællingen levendegøres af tre ansatte på værftet, som gennem deres historier bringer læserne tæt på livet i dokkerne. Bag værftshegnet herskede en særlig ånd, præget af et fantastisk kammeratskab og en stor stolthed over de teknologiske landvindinger, som blev gjort på stedet.
Den dag i dag er de store oceaner fyldt med skibe, der er bygget på Frederikshavn Værft, og som vil krydse de syv verdenshave mange år endnu.
Bogens forfatter Erik Christensen er arkivleder ved Bangsbo Museum og har selv arbejdet på værftet som ung og har derfor førstehåndskendskab til værftet.
Bogen suppleres godt af 2 DVD’er med titlerne: “En Værftskrønike”, med film- og billedmateriale fra værftets 130-årige historie - og “Skibsbyggerne på Danyard - de sidste år 1998-99”, en nærgående fortælling optaget af den lokale amatørfotograf, Kjeld Andersen, i folkemunde kaldet “Video-Kjeld”.

Bog og DVD’er er udgivet af Frederikshavn Maritime Erhvervspark A/S.

 

 

Vægt 0.8 kg
Størrelse 240 × 170 × 40 cm

 

 

Du kunne også være interesseret i...

Tilbud
FME_Byens-Værftbogomslag_ByensVærft
Original price was: kr.299.00.Current price is: kr.75.00.