Varenummer (SKU): FME-Bog-2
Kategori: .

Byens Værft

Original price was: kr.299.00.Current price is: kr.75.00.

BYENS VÆRFT
Aalborg Værfts historie 1912-2012.
336 sider i hårdt omslag
Format: 17 x 24 cm
+ DVD: Byens Værft – (70 min.)
Pris: 299,- kr.

Tilbudspris: 75,- kr. (+ fragt)

BYENS VÆRFT – Aalborg Værfts historie 1912-2012

... er den første samlede fortælling om Aalborg Værft. Engang en af Aalborgs største og mest kendte arbejdspladser.

I næsten 100 år var værftsindustrien en af de absolut vigtigste eksportsektorer i Danmark. Siden bukkede værfterne under et efter et som en følge af konkurrencen fra især fjernøsten.
I 1987 kom turen til Aalborg Værft, som i sin storhedstid var en af Aalborgs vigtigste arbejdspladser med flere tusind ansatte og en meget stor følgeindustri.
I bogen ”BYENS VÆRFT – Aalborg Værfts historie 1912-2012” tegnes et indgående portræt af den maritime arbejdsplads.
Kronologisk skildres værftets udvikling fra begyndelsen i 1912, hvor brødrene Stuhr skød industrieventyret i gang, og helt frem til i dag, hvor værftsområdet danner ramme om nye, driftige virksomheder.
Gennem mere end 75 år satte Aalborg Værft sit store præg på Aalborg som en af byens vigtigste og mest markante arbejdspladser, og værftet har sat sit tydelige fingeraftryk på byen og været med til at gøre Aalborg til det, den er i dag.
Tusindvis af medarbejdere har gennem tiderne haft deres gang på byens værft, hvor der lige fra starten i 1912 blev bygget skibe af høj kvalitet, men også andre produkter, bl.a. kedler til såvel skibe som landbaserede anlæg. Nogle af skibene fra Aalborg Værft sejler stadig på verdenshavene, og kedelproduktionen kører stadig for fuldt tryk, nu under navnet Alfa Laval.
Sidst i bogen er der en komplet liste over alle de skibe, der blev bygget på Aalborg Værft, med beskrivelse, historie og billeder.
Bogens forfatter Flemming Nielsen er arkivar ved Aalborg Stadsarkiv og har en utrolig viden om Aalborgs - og ikke mindst værftets - historie. Samtidig er Flemming en fantastisk fortæller.
”Byens Værft” er på 336 sider.
Bogen suppleres godt af DVD’en: “Byens Værft”, med film- og billedmateriale fra værftets 100-årige historie.

Bog og DVD er udgivet af Frederikshavn Maritime Erhvervspark A/S.

 

 

Vægt 0.8 kg
Størrelse 240 × 170 × 40 cm

 

 

Du kunne også være interesseret i...

Tilbud
VaerftsbogenFORSIDEbogomslaget
Original price was: kr.399.00.Current price is: kr.75.00.