Scroll Top
Kattegat Silo, Silovej 8, 9900 Frederikshavn

Ny lejer i Siloen: Iværksætter-par vender hjem

Coronaen fik Louise og Jens Fuglsang til at træffe en stor beslutning: De ville tilbage til rødderne og familien. Men der er stadig store ekspansionsplaner for firmaet Zignifikant, der for Jens Fuglsang begyndte som et fritidsprojekt i studietiden og udviklede sig til et erhvervseventyr. 1. oktober åbnede de afdeling i Kattegat Silo i Frederikshavn.

På den private front er en del ændret for Louise Mandrup Fuglsang og Jens Fuglsang Bruun det seneste år. Der er kommet mere ro på. Men professionelt er tempoet uændret, og ambitionen er den samme: Selskabet Zignifikant, som blev grundlagt af Jens Fuglsang Bruun tilbage i 2005, vil fortsat være førende indenfor automatiseret og digitaliseret bogholderi i små og mellemstore virksomheder.

Zignifikants søsterselskab, Officebot, har stor succes med at bygge robotter til at automatisere manuelle og ensartede rutineopgaver i regnskabsprogrammet e-conomic. Robotterne sælges på abonnement til både revisorer, bogholder og slutbruger.

– De seneste år har vi talt meget om at flytte hjem til Nordjylland igen. Jeg stammer fra Strandby og Jens er fra Hørby-området. Det trak i os for at vende tilbage og være tættere på vores familier. Også for børnenes skyld. Men hvordan gør man det, når man samtidig driver et firma med 20 ansatte med hovedkvarter ved Aarhus?, spørger Louise Mandrup Fuglsang.

COVID-19 viste sig overraskende nok at føre svaret med sig. Corona-nedlukningen betød, at også Zignifikant var nødt til at ændre normale arbejdsgange og i perioder sende personalet hjem for at arbejde.

– Det åbnede vores øjne for, at man sagtens kan få det til at fungere, selvom man ikke ser kollegerne hver dag, forklarer Louise Mandrup Fuglsang, som netop har indviet Zignifikants nye nordjyske afdeling i Kattegat Siloen i Frederikshavn.

– På sigt er det planen at udvide med flere medarbejdere i Frederikshavn, og de fleksible kontorlejemål i siloen gør en fremtidig udvidelse meget simpel.
Louise Mandrup Fuglsang

Største beslutning
For ægtefællen Jens Fuglsang Bruun har beslutningen ført til, at han nu pendler fra familiens nye hjem i Sæby og til hovedkvarteret i Aarhus tre gange om ugen. Resten af tiden klares opgaverne fra Sæby.

– De intensive erfaringer under nedlukningen, hvor jeg sammen med den øvrige ledelse drev virksomhed uden fysisk kontakt til kollegaerne, ledte mig til en meget afgørende erkendelse: Vi kan godt indrette arbejdslivet anderledes. Det gav mig modet til at træffe den største beslutning i mit arbejdsliv, og jeg har ikke fortrudt et sekund, forklarer Jens Fuglsang Bruun i et opslag på LinkedIn om sine overvejelser.

Når Louise Mandrup Fuglsang fra sit nye kontor i siloen beretter om Zignifikants udvikling, er det en klassisk iværksætter-historie, der folder sig ud.

– Jens fik idéen til firmaet, mens han stadig var elev på Handelshøjskolen i Aarhus. Han var kun 22 år og fik så travlt, at han hurtigt begyndte at ansætte folk. I første omgang studiekammeraterne. I dag er virksomheden vokset til 20 ansatte, og det er undervejs blevet til yderligere virksomheder, blandt andet Officebot, som bygger kontorrobotter til bogholderen, forklarer Louise.

Digitaliseringskole
Zignifikants primære fokus er at automatisere og optimere bogholderiet for kunderne og dermed gøre hverdagen lettere for dem, så der frigives ressourcer til andre opgaver.

– Missionen går ud på at minimere så mange manuelle processer som muligt. Dermed kan vores kunder koncentrere sig om at løse kvalitetsopgaver og dermed optimere deres indtjening, siger Louise Mandrup Fuglsang.

Med afsæt i det nye kontor i MAGASINET Kontorhotel i Kattegat Siloen i Frederikshavn vil Zignifikant skabe øget synlighed om virksomheden og komme tættere på kunderne i Nordjylland.

– De mange faciliteter i Kattegat Silo danner en god ramme om vores aktiviteter, der også omfatter vores Digitaliseringsskole. Her underviser vi blandt andet bogholdere og revisorhuse i at introducere digitale redskaber for deres kunder. Vi vil gerne hjælpe hele branchen til at få et løft. Første undervisningshold i Frederikshavn er til december, og interesserede kan finde yderligere information på www.digitaliseringsskolen.dk, siger Louise Mandrup Fuglsang.

Hun glæder sig til opgaven med også at udvikle kontoret i Frederikshavn.

– Jeg har været glad for at arbejde hjemme, men det er rart at få mere struktur på hverdagen med det her kontor i lækre omgivelser. På sigt er det planen at udvide med flere medarbejdere, og de fleksible kontorlejemål i siloen gør en fremtidig udvidelse meget simpel, bemærker hun.

MAGASINET Kontorhotel, FME, Kattegat Silo

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.