Når de lyse og lune aftener vender tilbage, og bøgen springer ud, er det tid til ”Onsdage På Toppen” hos Selskabsrestaurant Himmelhav i Frederikshavn.
”Vi glæder os meget til at præsentere vores forårssatsning for nordjyderne,” siger køkkenchef hos Restaurant Himmelhav, Flemming V. Jensen.
I vinterens hjerte er der arbejdet intenst på at udvikle menuerne hos det populære spisested. Kort fortalt lyder tilbuddet på, at man betaler én pris, hvorefter alt er inklusiv. Altså i stil med det, man kan opleve på sydens feriesteder, men med langt højere gastronomiske ambitioner.
”Den unikke udsigt får man også med i prisen hos os”, tilføjer Flemming V. Jensen med et smil og med henvisning til, at Himmelhav er oppe at skrabe skyerne med sin beliggenhed på 9. sal i Kattegat Silo
Mere af det hele
”En onsdag på toppen vil indeholde 1 appetizer og sprudlende velkomstdrink, herunder mulighed for alkoholfri, mousserende vin. Tre serveringer med udgangspunkt i årstidens, lokale råvarer. Sommelierens udvalgte vine, mindst 3 forskellige, herunder også af den alkoholfri slags. Øl, sodavand, isvand og Himmelhavs økologiske saft. Hjemmebagt brød, årstidens olie og vinaigrette. – Og så toppes aftenen med konditorkokkens søde lækkerier serveret med kaffe eller te og køkkenchefens favorit-avec’er, fx mørk Rom eller Cognac og månedens likør … Hele herligheden bliver tilbudt til 399 kroner pr. person”, siger Flemming V. Jensen.
På klokkeslæt!
”Alle gæster skal møde ind kl. 18:30, og vi siger farvel til alle kl. 21:30. Mellem de to klokkeslæt serverer vores tjenere maden, så alle gæster får retterne på samme tid”, tilføjer køkkenchefen.
Restaurant Himmelhav vil gennemføre Onsdage På Toppen med de corona-forholdsregler, som situationen kræver i maj.
Fra bordene i restauranten er der en enestående udsigt over havet, havnen og himlen. – Og Himmelhavs tagterrasse på 10. etage gør, at der også er mulighed for at trække frisk luft.
Nye elevatorer giver nem adgang til restauranten på toppen
Turen til restauranten på toppen foregår i elevator. Også her har man brugt vinteren på at forbedre og forberede sig på at byde gæster velkommen.
”Vi arbejder i øjeblikket på at udskifte elevatorer i Kattegat Siloen, så turen til toppen bliver fuldstændig gnidningsfri – og uden utilsigtede stop undervejs”, fortæller adm. direktør hos FME, Martin Pedersen.
Onsdage På Toppen gennemføres alle onsdage i maj og juni – og efter sommerferien i oktober og november. Torsdag den 6. maj afholder Himmelhav generalprøve med inviterede gæster, og fra onsdag den 12. maj er der åbent for alle. Bordbestilling er nødvendig.
”Hvem siger, at det kun er i weekenden, vi skal have det rart og noget at glæde os til. Hverdagen må gerne byde på en lille fest. Vores onsdage bliver en gastronomiens ’lille lørdag’”, opsummerer Flemming V. Jensen om det nye koncept.
Læs mere på www.himmelhav.dk – og bestil bord …