Scroll Top
Kattegat Silo, Silovej 8, 9900 Frederikshavn

Trods COVID-19: Nyt speditørfirma har fart på

Midt i et år med COVID-19 har Frederikshavn fået et nyt speditionsfirma, som siden juni 2020 på imponerende vis er vokset fra to til fire medarbejdere.

VEGA Spedition har kontor i Kattegat Silos nye kontorfællesskab, Magasinet, på etage 1A.

Kæresteparret Louise Dam Jensen og Kaspar Haller Jensen åbnede VEGA Spedition i juni. I første omgang passede Kaspar Haller Jensen sideløbende sit arbejde hos Strandby Fisk.

– Vi havde en idé om, at vi skulle fortsætte sådan et års tid, men allerede efter få uger blev Kaspar nødt til at sige op, så han kunne begynde på fuld tid i VEGA Spedition, fortæller Louise Dam Jensen.

I efteråret opstod der et behov for flere hænder, så efter nytår er antallet af medarbejdere i VEGA Spedition fordoblet. Dorthe Brassøe er kommet til efter mange år som event-arrangør i Arena Nord, mens Kate Milling blandt andet har en fortid som kontorassistent hos et andet speditionsfirma i Frederikshavn.

– Kvalitet er et vigtigt parameter for os, og vi kunne mærke, at det begyndte at gå for stærkt. Konsekvensen af det er flere hænder, som også giver os mulighed for at udvikle forretningen med flere kunder. Det handler om at gøre vores navn og brand endnu mere kendt, forklarer Kaspar Haller Jensen.

Vi har stor handlefrihed. Vi er ikke låst af egne produkter og biler, men finder den løsning, som matcher kundens krav til pris og transittid
Louise Dam Jensen

Louise Dam Jensen er uddannet speditør hos MAN Diesel & Turbo, som i dag hedder MAN Energy Solutions. Herfra gik turen til Bring Cargo og senere Interfjord Frederikshavn, hvor hun blev medejer. Kaspar Haller Jensen er ligeledes uddannet speditør hos MAN Diesel & Turbo og har desuden en fortid i Interfjord Frederikshavn samt Shipping.dk.

– Vi kender branchen til hudløshed. Der er altid nogen, som skal have noget fragtet, og der findes sjældent en kunde, som er evig loyal i flere år hos den samme speditør, så der sker ofte stor udskiftning i en kundes transportleverandører. Vi har desuden et kæmpe netværk i forhold til de leverandører og samarbejdspartnere, vi har brug for at løse kundernes opgaver, forklarer Louise Dam Jensen.

Det nystartede firma i Frederikshavn lægger vægt på at sige tingene, som de er, finde de rette løsninger samt sikre, at kunder får hurtigt svar på en given transportopgave. Det er noget, som især små og mellemstore virksomheder har brug for. Kun omkring 20 procent af VEGA Speditions kunder er fra Nordjylland. De klarer alle opgaver til søs, på landevej, i luften og på jernbane.

– Personlige relationer betyder meget i denne branche, men vi har også været nødt til at finde nye kunder ved at ringe rundt og præsentere os selv. Vi er gode til virksomheder i opstartsfasen, som også har brug for assistance og rådgivning. Der skiller vi os måske ud fra større firmaer, som mere kører på med en pris uden så meget ekstra, vurderer Kaspar Haller Jensen.

MAGASINET Kontorhotel, FME, Kattegat Silo

Det varede ikke længe, før vi fik kunder på gangen i siloen. Vi kunne reelt set lige så godt passe forretningen hjemmefra, men det er godt og vigtigt at komme ud blandt andre mennesker

VEGA Spedition er ifølge Louise Dam Jensen “spedition som i gamle dage”.

– Vi har stor handlefrihed. Vi er ikke låst af egne produkter og biler, men finder den løsning, som matcher kundens krav til pris og transittid, forklarer hun.

VEGA Spedition har valgt at placere sig i Kattegat Silo.

– Det varede ikke længe, før vi fik kunder på gangen i siloen. Vi kunne reelt set lige så godt passe forretningen hjemmefra, men det er godt og vigtigt at komme ud blandt andre mennesker. Siloen er et dejligt sted at være. Vores kontor har spillet fra dag et. Vi har printer, møbleret kontor, rengøring, gode sparringspartnere i hele huset, mulighed for frokostordning og andre ting. Det er dejligt som nystartet virksomhed ikke at skulle bekymre sig om de ting, udtaler Kaspar Haller Jensen.

Inspirationen til virksomhedens navn kommer to steder fra. Louise Dam Jensen og Kaspar Haller Jensen bor på Vegavej i Kilden, og Vega er den klareste stjerne i stjernebilledet Lyren og den næstklareste set fra den nordlige halvkugle.

Siloen er et dejligt sted at være. Vores kontor har spillet fra dag et. Vi har printer, møbleret kontor, rengøring, gode sparringspartnere i hele huset, mulighed for frokostordning og andre ting. Det er dejligt som nystartet virksomhed ikke at skulle bekymre sig om de ting
Kaspar Haller Jensen

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.